pondělí 27. srpna 2007

Vzpomínky na WOW část 4: Naxxramas

V červnu 2006 jsme začali chodit Naxxramas, obrovskou nekropoli vznášející se nad Eastern Plaguelands. Byl to hodně těžký raid, chyby jednotlivce nebo technické potíže kohokoliv měly smrtící následky pro celý raid. Nicméně jsem to hrál hodně a rád.
Říká se, že do Naxxramasu se podívalo jen asi 1% ze všech hráčů WoW. Upřímně nevím, jestli se náhodou nemyslí jenom ti, kteří zabili Kel'Thuzada. Ale pokud je to pravda, tak mám důvod být na sebe hrdý. Protože jsem Naxxramas hrál, a ne úplně špatně.
Byl jsem u prvního killu Anub'Rekhana, Notha a Maexxny. U ostatních jsem zřejmě nebyl, nebo si to nepamatuji. Ale chodil jsem ty raidy a bylo to fajn. Bohužel z té doby nemám žádné rozumné screenshoty. Típal jsem videa, ale screenshoty chybí, bohužel.
v červenci 2006 přišla první vážná krize v guildě: Noztra odešel z guildy. Vedení po něm převzal Sunreal. Udržel guildu pohromadě, ale progress v Naxxramasu šel ztuha. Stáli jsme před Patchwerkem a dál to šlo pomalu.
Na podzim 2006 se Noztra vrátil. Brzy se nám začalo zase dařit. V té době jsem prožíval druhý vrchol svého hraní World of Warcraft. Hrál jsem intenzivně a poctivě jsem chodil raidy.
16.6.2006. First kill Heigana. Tenhle boss byl obzvlášť protivný, protože každý wipe znamenal nejméně 15-ti minutové probíjení se chodbou přes thrash, který se neustále respawnoval. Vlastní boj s Heiganem byl založen na přesném běhání mezi kyselinou šplíchající z podlahy. Vzpomínám si, jak jsem si to v duchu počítal, abych měl správný rytmus. Tohle mi kupodivu docela šlo.

10.10.2006: First kill Thaddiuse. Nevím jestli alianční, ale určitě guildovní. Moc náročný boss, který náhodně polarizuje polovinu raidu kladně a druhou záporně a musí se přebíhat kolem něj. Z Thaddiuse jsem získal nádherný jednoruční palcát The Castigator - jednu z nejlepších jednoručních zbraní ve hře, než vyšel datadisk Burning Crusade. (Mám dokonce pocit, že jako vůbec první na serveru.)
Castigator asi byl mou nejcennější trofejí za celou dobu hraní WoW. Pravda, z Blackwing Lair jsem získal Ashkandi (30.5.2006 z Nefariana), později jsem získal Gorehowl (Karazhan, z Prince Malchezaara - někdy na jaře 2007), nicméně ani jedna z těchto zbraní není tak vzácná a těžce dostupná jako Castigator.
V Naxxramasu jsme ještě dali Loatheba a Gothica (u jehož killu jsem byl snad jednou jedinkrát, pokud si vzpomínám). Na začátku roku 2007 jsme šli poslední guildovní raid. Four Horsemen, Sapphirona a Kel'Thuzada jsme s Motion nikdy nedali.

Žádné komentáře: